ГРЛО „Nadir Three“ ПОБЕДНИК ТРКЕ ЗА ПЕХАР ГРАДА СОМБОРА
ГРЛО „Nadir Three“ ПОБЕДНИК ТРКЕ ЗА ПЕХАР ГРАДА СОМБОРА
  • Категорија:Спорт

У недељу 9. Јуна на сомборском хиподрому одржан је први тркачки дан. Коњички клуб „Војвођанин“ из Сомбора се и ове године као организатор потрудио да све протекне у најбољем реду, а велики број гледалаца на Хиподрому у Сомбору имао је шта да види.

Одржано је укупно 10 трка у којима је учествовало 98 грла из седамнаест коњичких клубова. Коњички клуб „Војвођанин“ остварио је запажени резултат и у укупном пласману има освојена три прва места, једно треће и једно пето место.

Трка дана била је „брза“ партија посвећена освајању пехара града Сомбора, за коју је било пријављено седам учесника и то: три грла домаћег одгоја и четири грла ождребљена у иностранству. Грло Lejla S.P. у трку је ушла као победница трке „Државно првенство за грла од 5 година“ одржане две недеље раније у Београду, а Isaac Newton A.T. као победник „брзе“ партије одржане у Суботици 19. маја. Ипак, најбољи у трци за пехар града Сомбора је било грло Nadir Three, власника Хорватски Антуна, са возачем Вуков Иваном.

Пехар града уручила je градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Поред касачких трка, у недељу је на сомборском Хиподрому представљена и школа јахања Сузане Секулић, а гости су могли да уживају и у избору најлепших шешира као и у вожњи фијакером. Посетиоцима на хиподрому је представљена и променада Сомбора кроз историју.