ИЗВЕШТАЈ СА 178. СЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА
ИЗВЕШТАЈ СА 178. СЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА
  • Категорија:Друштво

У понедељак 21. октобра одржана је 178. седница Градског већа, којом је председавао заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

Чланови Већа су расправили и одлучили о шест тачака дневног реда, и једногласно су дали сагласности на прве измене и допуне Програма пословања ЈКП „Водовод“ Бездан за 2019. годину и именовали координатора и вршиоца стручног надзора за изградњу водовода у Коњовићевој улици у Сомбору.

На 178. седници Градског већа, чланови Већа усвојили су предлог измене плана радова ЈКП „Простор“ Сомбор на пословима уређења и одржавања јавних површина у насељеним местима за 2019. годину, достављен од стране овог предузећа и овластили градоначелницу Града Сомбора да са ЈКП „Простор“ Сомбор закључи Анекс I Уговора о обављању послова уређења и одржавања јавних површина у насељеним местима, за 2019. годину. Одељење за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове задужено је да обезбеди вршење надзора над спровођењем наведеног Плана радова.

Чланови Већа су једногласно дали одобрење за учешће Града Сомбора у пројекту представе „Гранд“ циркус на леду. Према овој одлуци налаже се Спортском центру „Соко“ да предузме мере како би уврстио у план јавних набавки и спровео јавну набавку за организацију представе „Гранд“ циркус на леду.

Циркус на леду „Гранд“ из Украјине, светски познати спектакл чији уметници изводе циркуске тачке на леду, постоји од 2002. године и у оквиру своје европске турнеје планира да посети и Сомбор. Догађај је планиран за 15. децембар 2019. године као поклон Града Сомбора и СЦ „Соко“ суграђанима за Зимске чаролије 2019/2020.