КАЈАКАШКУ ОБУКУ У СОМБОРУ ПРОШЛО ВИШЕ ОД 60 УЧЕСНИКА
КАЈАКАШКУ ОБУКУ У СОМБОРУ ПРОШЛО ВИШЕ ОД 60 УЧЕСНИКА
  • Категорија:Спорт

Протеклог викенда, 12. и 13. октобра организована је кајакашка обука на обали Великог Бачког канала, у новоизграђеном Кајак центру (Апатински пут бб).

Активност је реализована у оквиру Пројекта „Развој дестинација еколошког туризма прекограничног региона Баја – Сомбор развојем тематских зелених стаза и туристичких пакета региона – Баја-Сомбор Зелене стазе”, који се суфинансира из фондова Европске уније.

Циљ пројекта је да се развије туристички потенцијал у региону, а самим тим и унапреди економска сарадња, негује заједнички идентитет, културно и историјско наслеђе пограничног региона и подиже свест о еколошкој одрживости два града чије природно окружење представља изузетну основу за различите спортске и туристичке активности, укључујући стазе природе и водени туризам.

Учесницима обуке је кроз презентацију представљен пројекат, а затим су теоријски представљена правилна техника веслања, држање весла и одржавања на води, а након тога полазници су прешли на практичну обуку.

Обуци је присуствовало више од 60 учесника из Сомбора и Баје, који су имали прилику да о кајакашком спорту разговарају са чланом Градског већа за област омладине, деце и спорта Антонијом Нађ Косановић, која се двадесет година бави овим спортом и која је активно укључена у пројекат.