КОМПАНИЈА „Coca-Cola“ ПОДРЖАЛА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА ИЗ СТАНИШИЋА
КОМПАНИЈА „Coca-Cola“ ПОДРЖАЛА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА ИЗ СТАНИШИЋА

Компанија Coca-Cola HBC Србија својом донацијом у износу од 327.600 динара омогућила је успешно прикупљање средстава у оквиру кампање на платформи donacije.rs под називом Помозимо женама из села Станишић да живе од свог рада!

Носилац кампање је Удружење Сомборска добра башта, основано у оквиру пројекта Фонда Б92 Онаснаживање. Удружење се бави економским оснаживањем жена кроз производњу и прераду чери парадајза гајеног по органиским принципима, те едукацијом жена у овој области.

Прикупљена средства намењена су куповини професионалне сушаре која ће омогућити ефикаснију производњу и прераду, те уштеду електричне енергије, чиме ће се обезбедити средства за укључивање већег броја жена из Станишића и околине у процес прераде, што ће им омогућити додатну зараду и бољи живот.

Фонд Б92, као носилац пројекта ОНАснаживање и иницијатор кампање прикупљања средства, захвалио се компанији Цоца-Цола ХБЦ Србија на донацији.

  • Хвала компанији Coca-Cola HBC Србија, што је препознала важност ове теме и одлучила да средства усмери за помоћ женама са села, као једној од најугроженијих категорија становништва. Потенцијал Удружења Сомборска добра башта видимо у развоју јединственог производа на тржишту као што је Добар чери – сушени чери парадајз у маслиновом уљу, прављен по посебној рецептури. Ово је значајан корак на путу економског оснаживања жена из Станишића и околних села, изјавила је директорка Фонда Б92 Марија Чечен.

Директор сектора за односе са јавношћу и комуникације компаније Coca-Cola HBC Србија Владимир Типсаревић поручио је да Coca-Cola већ дуги низ година гради партнерство са Фондом Б92.

  • То партнерство даје нам могућност да препознамо али и адресирамо релеватне потребе локалне заједнице у којој живимо и радимо. Тако је било и овог пута. Срећни смо што можемо да дамо свој допринос овој племенитој мисији подршке и економског оснаживања жена, и то кроз пројекат ОНАснаживање. Пројекат је посебно значајан јер се бави догорочном подршком женама и то кроз континуирано образовање, развој њихових способности и самих капацитета за лакши проналазак адекватног запослења, рекао је Типсаревић.