КОН ПОЗВАО НАДЛЕЖНЕ ДА КОНТРОЛИШУ ДА ЛИ ГРАЂАНИ ПОШТУЈУ МЕРЕ
КОН ПОЗВАО НАДЛЕЖНЕ ДА КОНТРОЛИШУ ДА ЛИ ГРАЂАНИ ПОШТУЈУ МЕРЕ
  • Категорија:Друштво

Епидемиолог Предраг Кон позвао је надлежне да почну да контролишу да ли грађани поштују мере и препоруке републичког Кризног штаба у борби против ширења епидемије коронавируса и додао да нема више времена за опуштање.

Кон је за телевизију Б92 рекао да „крива” не сме да крене навише, већ да треба да стагнира и да ускоро крене наниже. Он је навео да је ношење маски једини начин за спречавање ширења заразе.

Он је апеловао на све државне службе и инспекције да помогну и да санкционишу прекшаје, јер постоје и људи који су у кућној изолацији, али не поштују изречену меру. Како је рекао, ако неко прекрши самоизолацију, минимална казна је 50 хиљада динара и иде до 150 хиљада, према појединцу.

  • Ја никоме не желим казну, али морамо да схватимо да се вирус одржава и морамо да га сузбијемо. Контрола мора да буде строга, не смемо ништа да чекамо. Нема више молби, крените у контролу, нагласио је епидемиолог Предраг Кон.

Кон је казао да су мере све време биле на снази и да је бесмислено тражити ко је кривац за пораст броја заражених, преноси Бета.

  • Мере су све време биле на снази, препоруке су биле врло јасне и врло гласне. Биле су мере и утакмице, ту се добро зна ко је одговоран што то није поштовано, навео је епидемиолог.

Како је СомборЊуз раније објавио, комунална инспекција и комунална полиција града Сомбора врше појачану контролу примене донетих мера у циљу спречавања и сузбијања заразне болести COVID-19 на територији града Сомбора. На терену је шест екипа инспекцијских служби градске управе града Сомбора са по две особe, које врше појачан надзор у сарадњи са Полицијском управом Сомбор.