ЉИЉАНА ТИЦА ИЗАБРАНА ЗА ПРЕДСЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА СОМБОРА
ЉИЉАНА ТИЦА ИЗАБРАНА ЗА ПРЕДСЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА СОМБОРА

Љиљана Тица, професорка разредне наставе из Сомбора нова је председница Скупштине Града Сомбора. Тица је на ту функцију изабрана на данашњој седници Скупштине Града Сомбора већином гласова одборника.

Место председника Скупштине остало је упражњено након смрти примаријуса др Зорана Пачетића, који је на тој функцији био од избора 2016. године. Нова председница је са листе Српске напредне странке. Од укупно 61 одборника гласала су 44, а за Тицин избор гласала су 42 одборника.

  • Захвална сам свима вама који сте ме подржали и дали свој глас за, као и вама који сте били против али сте показали одговорност и поштовање, према овом дому, према мени и грађанима као и према бившем покојном председнику примаријусу доктору Зорану Парчетићу“ рекла је у свом обраћању новоименована председница скупштине и додала: „Оно што ја могу да обећам је да ћу овај посао радити на најсавеснији начин и бићу доступна свим одборницима без обзира на страначку припадност, а све у циљу постизања најбољих решења. Желела бих да овај дом постане стециште разних идеја од којих ћемо бирати само најбоље, а једини мотив којим ћу се руководити је интерес наших суграђана, изјавила је Љиљана Тица новоименована председница Скупштине града Сомбора у свом обраћању одборницима града Сомбора.

Иначе, Љиљана Тица је рођена у Гакову 12. 12. 1961. године, где је и завршила основну школу. Средњу учитељску школу је завршила у Сомбору 1980. године а потом Педагошку академију 1983. године, након чега је дипломирала на Педагошком факултету у Сомбору и стекла звање професора разредне наставе. Радни однос у основном образовању је започела 1983 године у Суботица а данас је запослена у Основној школи „Братство јединство“ у Сомбору. Члан је Српске напредне странке и један од оснивача.