ЉУБИЦА ВОЈНОВИЋ ПОБЕДИЛА У ВЕОМА ЗАХТЕВНОЈ ТРЦИ НА ФРУШКОЈ ГОРИ
ЉУБИЦА ВОЈНОВИЋ ПОБЕДИЛА У ВЕОМА ЗАХТЕВНОЈ ТРЦИ НА ФРУШКОЈ ГОРИ
  • Категорија:Спорт

Други септембарски викенд означио је почетак јесењег дела тркачке сезоне. Чланица AРК „Сомаратон“, Љубица Војновић је наступила на трећем Ноћном изазову на Фрушкој Гори, а суботња трка је била наставак „траил“ – планинских трка на којим учествује ова чланица сомборског клуба. Љубица је на Поповици, на стази дугој 18,8 километара, са 825 метара висинске разлике успела да дође до своје прве победе. Она је била најбржа у женској конкуренцији и освојила победнички пехар.

Наступ у суботу, 14. септембра имао је и Милан Ковачић који се такмичио у веома захтевној трци са препрекама “Трибалион“ на Тари. Милан је успешно прешао 23 километра са 35 препека, а дан касније је истрчао и пет километара у оквиру 1. Чачанског полумаратона.

Своје представнике „Сомаратон“ је имао и на чувеном Сарајевском полумаратону, где су 21 километар улицама Сарајева истрчале Марина Тепавац Брбаклић, Биљана Везмар и Маја Бодрожић.

Богат тркачки викенд сомборских дугопругаша затворила је Љерка Вукмировић, трком на десет километара која је одржана у Белишћу.