МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ ДАО НОВА ОБЕЋАЊА: „ПРОТЕИНКА“ ЋЕ ПРЕСТАТИ СА РАДОМ ЗА НЕКОЛИКО ДАНА
МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ ДАО НОВА ОБЕЋАЊА: „ПРОТЕИНКА“ ЋЕ ПРЕСТАТИ СА РАДОМ ЗА НЕКОЛИКО ДАНА
  • Категорија:Друштво

Сомборска кафилерија ће, после неколико деценија, 15. јануара престати са спаљивањем животињског отпада, најавио је средином новембра прошле године министар пољопривреде Бранислав Недимовић. То се није догодило, а Недимовиће је 16. јануара рекао да ће се то догодити, чим Влада Србије усвоји Стратегију управљања споредним производима животињског порекла.

Министар Бранислав Недимовић је гостујућу у емисији телевизије „Среће“ дао нова обећања, рекавши да ће „Протеинка“ престати да ради кроз пар дана.

  • Ми ћемо следеће недеље потпуно ставити у функцију погон „Енерго Зелене“ у Инђији. Мало се касни, десетак дана, јер један део који је кључан за функционисање целог система треба да стигне из Италије, али због свих дешавања са коронавирусом у овој земљи, то се мало одужило. Тај део ће у понедељак или уторак бити испоручен и након тога крећемо са гашењем „Протеинке“. Представници Министарства које водим ће у понедељак потписати споразум са градоначелницом Сомбора, Душанком Голубовић и понудити један фер документ запосленима у „Протеинци“, рекао је Недимовић за „Срећу“.

Он је нагласио да је јако важно да локална самоуправа у будућности направи трансфер станицу, како би се могао сакупљати анимални отпад.

  • Влада Републике Србије је пре две недеље донела Стратегију управљања животињским отпадом и она предвиђа гашење „Протеинке“. Влада је обезбедила средства за гашење сомборске кафилерије и регулисање свих обавеза, а створили смо и услове да са локалном самоуправом у Сомбору направимо трансфер станицу. Ја сам потпуно свестан еколошког аспетка свести грађана Сомбора и из тог разлога на основу иницијативе коју је имала локална самоуправа на челу са Душанком Голубовић, ми гасимо „Протеинку“. То је у данима испред нас, немојте о томе да бринете. Сви запослени ће бити испоштовани, онако како буде требало, у зависности од њихових избора да ли ће остати да раде у трансфер станици у локалном Јавном комуналном предузећу или ће добити социјални програм, нагласио је министар Недимовић.

Сви смо сведоци да су се надлежни већ више пута оглушили о своја обећања, а наши суграђани, посебо они који живе на Новој Селенчи говоре да се непријатан мирис из кафилерије шири чешће и интензивније него раније. „Као да хоће да нам се освете зато што их гасе“, један је од многобројних коментара на друштвеним мрежама последњих дана. У сваком случају, Сомборцима као и до сада остаје само да се надају да ће министар обећано коначно и испунити.

Овај чланак има један коментар

  1. Arsenije

    Mozda prestane sa radom 3020 godine…

Коментари су онемогућени.