НАКОН ПРЕКИДА И ДВОДНЕВНОГ ЗАСЕДАЊА, ЗАВРШЕНА 38. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА СОМБОРА
НАКОН ПРЕКИДА И ДВОДНЕВНОГ ЗАСЕДАЊА, ЗАВРШЕНА 38. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА СОМБОРА
  • Категорија:Друштво

Јуче је окончана 38. седница Скупштине града Сомбора, која је започета и прекинута у среду 6. новембра, а којом је председавала председница Скупштине Љиљана Тица.

Након неколико пауза, седница је у среду окончана прекидом већ после седме тачке дневног реда. Председница градског парламента Љиљана Тица је, наиме, у немогућности да успостави ред била принуђена да седницу прекине и њен наставак закаже за јуче у 9 часова.

До прекида скупштинске седнице је дошло због излагања и реплицирања самосталне опозиционе одборнице Дуње Прокић, у локални парламент изабране са листе Српско-руског покрета, која је према мишљењу Тице као председнице Скупштине, излазила ван оквира теме расправе. Прокић је своје дискусије образлагала потребом обелодањивања, према њеним речима, незаконитог и неетичког понашања градских и челника јавних предузећа и установа.

У неколико наврата Прокићевој је због кршења пословника о раду Скупштине одузимана реч, да би све кулминирало Тициним позивом скупштинском обезбеђењу да одборницу Прокић и физички удаљи од говорнице. Ипак до физичког „натезања“ обезбеђења са опозиционом одборницом Прокић, којој то не би био и први пут да је физички удаљена са седница локалног парламента, није дошло, пошто су, након дуже паузе коју је Прокић провела за говорницом окружена припадницима обезбеђења, а на предлог председнице Скупштине Љиљане Тице одборници донели одлуку да се седница прекине како би се наставила јуче.

Фото: Дневник

Одборници су тако након дводневног заседања размотрили и одлучили о 18 питања из делокруга рада Скупштине. Између осталог, усвојили су: Предлог одлуке о такси превозу на територији Града Сомбора, Предлог одлуке о боравишној такси, Предлог одлуке о накнадама за коришћење општинских путева, Предлог одлуке о образовању штаба за ванредне ситуације и Предлог пословника Скупштине града Сомбора који ће ступити на снагу приликом бирања одборника за наредни скупштински сазив.

Према Одлуци о боравишној такси, лица која користе услуге смештаја у угоститељском објекту на територији Града Сомбора плаћаће дневну таксу у износу од 100 динара, а изузетак су физичка лица која пружају услуге смештаја у оквиру објекта домаће радиности (кућа, апартман, соба) и сеоског туристичког домаћинства боравишну таксу ће плаћати паушално.

На 38. седници Скупштине града одборници су дали сагласности на прве измене и допуне програма пословања јавних комуналних предузећа „Чистоћа“, „Зеленило“ и „Водовод“ Бездан, као и решења о именовању чланова неколико школских одбора и Управног одбора Предшколске установе „Вера Гуцуња“. (Дневник, Сомбор.рс)