НОВО „ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ“ – УКЉУЧИ СЕ И ПРЕДЛОЖИ ПРОЈЕКАТ!
НОВО „ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ“ – УКЉУЧИ СЕ И ПРЕДЛОЖИ ПРОЈЕКАТ!
  • Категорија:Друштво

Град Сомбор и ове године спроводи пројекат „Партиципативно буџетирање“, у оквиру којег грађани имају могућност да својим предлозима пројеката креирају буџет за наредну 2020. годину.

Упитници за прикупљање пројектних идеја биће, до 10. октобра достављени свим домаћинствима у граду и сомборским селима, а биће доступни и у канцеларијама свих градских и сеоских месних заједница. Своје пројектне идеје и предлоге грађани могу доставити и попуњавањем електронског упитника који ће од 10. октобра бити доступан и на градском сајту.

Предлози пројеката требало би да се односе искључиво на објекте, односно потребе, у надлежности ГРАДА, јер се финансирање обезбеђује из средстава буџета остварених наплатом пореза на имовину.

Кутије за прикупљање предлога пројеката биће постављене у просторијама свих градских и сеоских месних заједница, а уколико буде потребно, кутије за прикупљање пројеката, биће постављене и на другим локацијама.

Најбоље идеје наших суграђана, наћи ће се на листи приоритета, за које ће гласати грађани и грађанке Сомбора и насељених места, а који ће бити финансирани из буџета града у 2020. години, у оквиру пројекта Партиципативно буџетирање.

ПРЕДЛОЗИ ПРОЈЕКАТА ДОСТАВЉАЈУ СЕ ОД 10. ДО 20. ОКТОБРА (до 14.00 часова).