ОДЛУКОМ РОДИТЕЉА РАДЕТА ПЕУРАЧЕ, НОВАЦ ПРОСЛЕЂЕН ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТРИДЕСЕТОРО ДЕЦЕ
ОДЛУКОМ РОДИТЕЉА РАДЕТА ПЕУРАЧЕ, НОВАЦ ПРОСЛЕЂЕН ЗА ЛЕЧЕЊЕ ТРИДЕСЕТОРО ДЕЦЕ
  • Категорија:Друштво

Родитељи дечака Радета Пеураче, који је летос преминуо од малигне болести, саопштили су да је сав преостали новац прикупљен за Радетово лечење упућен другој деци којој је то неопходно. У питању је износ од 80.615 евра и он је прослеђен за лечење тридесеторо деце широм Србије који воде битку са опаким болестима.

„Не постоје речи којима можемо свима да се захвалимо. На жалост, наше дете и ми као његови родитељи смо изгубили битку. Надамо се да ће наши другари борци који се тренутно боре, своје битке добити и изаћи као победници”, објавила је на свом Фејсбук профилу Радетова мајка Дева Зелић Пеурача.

За пријем и дијагностику у болници „Аџибадем” у Турској, лет и санитет до аеродрома, први циклус хемиотерапије и пропратне трошкове снимања плаћено је укупно 74.100 евра. Од тог износа болница је рефундирала 17.000 евра зато што Раде није примио цео циклус хемиотерапије, а на рефундацију је стигло још 17.558 евра и тај износ прослеђен је на рачун дечака Павла Мороа, који се такође лечи у истанбулској болници. (Сомборске новине)