ОДРЖАН ЈУБИЛАРНИ „ВАЛЦЕНГРАД“! СОМБОРСКИ МАТУРАНТИ ДЕСЕТИ ПУТ ПЛЕСАЛИ У ЦЕНТРУ ГРАДА
ОДРЖАН ЈУБИЛАРНИ „ВАЛЦЕНГРАД“! СОМБОРСКИ МАТУРАНТИ ДЕСЕТИ ПУТ ПЛЕСАЛИ У ЦЕНТРУ ГРАДА
  • Категорија:Друштво

Јубиларни 10. „Валценград“, матурантски плес сомборских матураната одржан је јуче на платоу испред зграде „Жупанија“. Идејни творац и организатор манифестације је плесни клуб „РаванградДанце“, који је настао под окриљем Градског културно- уметничког друштва „Раванград“ из Сомбора. Захваљујући успешној реализацији почевши од 2010. године, „Валценград“ је прерастао у локалну традицију и нови сомборски бренд, препознатљивог визуелног идентитета.

Валценград је и ове године окупио децу и младе око исте идеје – заједничког и организованог обележавања матурирања. Ове године у центру Сомбору су плесали предшколци из вртића „Невен“, „Вила“, „Ђурђевак“ и „Бајка“, мали матуранти из ОШ „Никола Вукићевић“, „Доситеј Обрадовић“, „Аврам Мразовић“, „Иво Лола Рибар“, „Моша Пијаде“ (Бачки Брег), „Лаза Костић“ (Гаково), али и они који завршавају школовање у Гимназији „Вељко Петровић“, Средњој медицинској школи „Др Ружица Рип“, Средњој економској школи, Средњој школи „Свети Сава“, Пољопривредно-прехрамбеној школи и Средњој техничкој школи Сомбор.

Покровитељи и пријатељи пројекта ове године су Град Сомбор, Аддико банка, Спортски савез Града, Спортски центар „Соко“, Дом ученика средњих школа, Галерија „Милан Коњовић“, Градска библиотека „Карло Бијелицки“, ЈКП „Чистоћа“, ЈКП „Простор“, ЈКП „Зеленило“ и мрежа многих других локалних институција и организација за које су организатори ове године припремили и уручили им захвалнице.

У име града Сомбора захвалницу је примила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, која је овом приликом поздравила све учеснике и захвалила им се на труду, вољи и енергији коју су утрошили да улепшају ову манифестацију, пожелевши им да увек задрже осмехе на лицу, дете у срцу и љубав према плесу и граду и напоменула да се се град и даље трудити да их на том путу подржава.