ОДРЖАНА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ПРИОБАЉА „ДУНАВЦА“ КОД МОНОШТОРА
ОДРЖАНА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА ПРИОБАЉА „ДУНАВЦА“ КОД МОНОШТОРА
  • Категорија:Друштво

Дан уочи Међународног дана Дунава који се обележава 29. јуна, „Coca-Cola“ систем у Србији организовао је колективну акцију чишћења приобаља и низ других активности у Сомбору, Апатину, Новом Саду, Београду, Смедереву, Голупцу и Кладову.

Локација на територији Града Сомбора која је чишћена је приобаље „Дунавца“ у Бачком Моноштору. Као партнер у реализацији учествовала је организација „Let’s do it“ Србија, уз подршку Града Сомбора.

Велики број волонтера укључио се у акцију. Највише је било младих из Бачког Моноштора, били су ту и запослени из „Coca-Cola“ система, представници Месне заједнице Бачки Моноштор, а придружили су им се и представници Локалне самоуправе – већници Сава Дојић и Антонија Нађ Косановић.

  • Град Сомбор је препознат као град зеленила и наши грађани воде рачуна о заштити животне средине, што показује и одзив на ову акцију, рекао је Сава Дојић који се захвалио компанији „Coca-Cola“ јер је изабрала баш ово место за акцију чишћења приобаља.

„Coca-Cola“ систем у Србији обележава Међународног дан Дунава од 2004. године, са намером да инспиришу локално становништво да активније доприносе заштити животне средине, Дунава и окружења.