ОЛУЈНО НЕВРЕМЕ У СОМБОРУ И СЕЛИМА ЛОМИЛО СТАБЛА! “ЗЕЛЕНИЛО” ТОКОМ ЦЕЛЕ НОЋИ УКЛАЊАЛО ШТЕТУ
ОЛУЈНО НЕВРЕМЕ У СОМБОРУ И СЕЛИМА ЛОМИЛО СТАБЛА! “ЗЕЛЕНИЛО” ТОКОМ ЦЕЛЕ НОЋИ УКЛАЊАЛО ШТЕТУ
  • Категорија:Друштво

Олујни ветар са грмљавином, понегде праћен градом величине лешника, погодио је јуче око 18,30 часова подручје Сомбора, проузрокујући ломљење стабала и великих грана, па су интервентне екипе ЈКП “Зеленило” Сомбор отклањале последице невремена током касног поподнева, целе ноћи и данас пре подне.

Према подацима метеоролошке станице у Сомбору, олујни ветар који је достизао ударе од 18,8 m/s, (око 70 km/h), осим града Сомбора, највеће штете проузроковао је у Бездану, Бачком Моноштору, Риђици, где су поломљена стабла падала на стамбене објекте и саобраћајнице.

Уз интервенције у насељеним местима, у Сомбору су екипе “Зеленила” уклањале последице невремена и у улици Матије Гупца, где су два бођоша пала преко коловоза, потом и у улици Радивоја Ћирпанова, Чихаш Бенеа, у индустријској зони, код Уљаре “Сунце”, а поломљено је и велико стабло врбе код маркета “Аман,” на Новој Селенчи.

Од јуче поподне, до јутарњих сати, данас, на подручју Сомбора пало је око 68,9 литара кише по квадратном метру, а велике штете на усевима и воћњацима, бандерама, осталим објектима, које се тек процењују, причинио је град величине лешника.