ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ НОВОГ ПРАВОСЛАВНОГ ХРАМА У КЉАЈИЋЕВУ
ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ НОВОГ ПРАВОСЛАВНОГ ХРАМА У КЉАЈИЋЕВУ
  • Категорија:Друштво

У суботу, 12. октобра 2019. године, на празник Преподобног Киријака Отшелника (Михољдан), освештани су темељи новог православног Храма Успења Пресвете Богородице у Кљајићеву. Чин освећења извршио је Његово Преосвештенство Епископ мохачки господин Исихије, уз саслужење 14 свештеника и 4 ђакона из Епархије бачке.

У својој беседи Преосвећени владика Исихије је између осталог поучио сабране, истакавши да је велика радост житеља једног села, какво је Кљајићево, да после више деценија добије православни храм.

Протонамесник Бранислав Спасојев, надлежни парох кљајићевски, захвалио се Преосвећеном владици Исихију, свештеницима и присутном становништву, што су се одазвали на његов позив и што су својим присуством увеличали овај свечани чин.

Свечаности су присуствовали градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и члан Градског већа задуженог за област културе и образовања Немања Сарач.

Становници Кљајићева већ дуже време иницирају изградњу православног храма и на радост свих, освештани су темељи Храма „Успења Пресвете Богородице“ и извршен је чин побадања крста у Кљајићеву, а Град Сомбор је финансирао почетак радова са пет милиона динара.

Кљајићево је село које нема православну цркву, већ се службује у католичкој цркви, која је уступљена на коришћење Српској православној цркви.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ.