ОТИСЦИМА ДЛАНОВА И ОПАЛОГ ЛИШЋА ДО УМЕТНИЧКЕ СЛИКЕ
ОТИСЦИМА ДЛАНОВА И ОПАЛОГ ЛИШЋА ДО УМЕТНИЧКЕ СЛИКЕ
  • Категорија:Друштво

Поводом европске недеље мобилности у суботу, 21.09.2019. године у Сомбору је у Парку Хероја одржана инклузивна радионица – „Јесен – сликање рукама“. Радионицу су заједнички организовали Црвени крст Сомбор и „MOBILITY“ ДОО Сомбор.

Децу и њихове пратиоце поздравио је градски већник за област здравства и социјалне заштите др Далибор Форгић, као и представница одељења друштвених делатности и Центра за социјални рад.

Др Форгић се захвалио родитељима, деци и њиховим пратиоцима што су се одазвали и прикључили овој радионици и показали да заједничким снагама можемо допринети побољшању квалитета живота, очувању животне средине, као и стварању једног бољег и лепшег простора за живот свих нас.

У радионици су учествовала деца са сметњама у развоју и инвалидитетом и уз помоћ својих пратилаца потрудили су се да насликају надолазеће годишње доба. Акрилним бојама су остављали отиске својих дланова, као и опалог лишћа на платну. На крају радионице настала је једна дивна уметничка слика која представља јесен, као и неколицина малих слика са отисцима дланова наших малих уметника.