ОТВАРАЊЕМ ИЗЛОЖБЕ „У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ“ НАЈАВЉЕНО ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ СОМБОРСКОГ ФИЛМСКОГ ФЕСТИВАЛА
ОТВАРАЊЕМ ИЗЛОЖБЕ „У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ“ НАЈАВЉЕНО ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ СОМБОРСКОГ ФИЛМСКОГ ФЕСТИВАЛА
  • Категорија:Култура

Изложба под називом „У сусрет фестивалу“ званично је отворена у четвртак, 25. јуна 2020. године на платоу испред Жупаније. На изложби су представљени плакати филмова који ће учествовати на трећем Сомборском филмском фестивалу, као и фотографије са сетова филмова који чине главну селекцију фестивала.

Присутне је поздравила директорка Сомборског филмског фестивала Весна Шашић и позвала све присутне да дођу на филмски фестивал, који ће бити одржан од 10. до 13. јула.

Отварање изложбе која најављује треће издање Сомборског филмског фестивала, пратио је музички програм у извођењу бенда „Barrique“, а публика је имала прилику да чује музичке нумере из култних домаћих филмова.

Треће издање Сомборског филмског фестивала, биће отворено у петак 10. јула од 20 часова у Атријуму Градске куће.

Публика ће у оквиру главног програма, који се приказује у Атријуму Градске куће, имати прилику да види савремена домаћа кинематографска остварења и копродукције – „Хотел Београд”, „Ајвар”, „Отац”, „Упркос магли” и „Реална прича”. У оквиру селекције Култни класици, која ће се приказивати у Кабареу Народног позоришта Сомбор, биће приказани легендарни филмови „Варљиво лето ‘68”, „Специјално васпитање” и „Национална класа”. Филмови из програма Панорама шведског филма „Брит-Мари је била ту” и „Суне вс Суне” и Носталгија „Жућко – Прича о Радивоју Кораћу” биће приказани у Дворишту Жупаније. Пре званичног почетка фестивала, 8. и 9. јула у Атријуму Градске куће, биће приказани филмови за децу „Петар Пан и магична књига Недођије“ и „Цврле: никад не летиш сам“.

У оквиру Сомборског филмског фестивала биће додељене награде Ернест Бошњак за најбољи филм, глумца и глумицу, као и Специјални Ернест за досадашњи и будући допринос филмовима.