„ПАРИСКЕ ИМПРЕСИЈЕ“ ЗОРАНА СТОШИЋА ВРАЊСКОГ У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА
„ПАРИСКЕ ИМПРЕСИЈЕ“ ЗОРАНА СТОШИЋА ВРАЊСКОГ У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА
  • Категорија:Култура

Изложба „Париске Импресије“ Зорана Стошића Врањског, биће постављена од 17. марта до 5. априла 2020. године у Галерији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор.

Свечано отварање неће бити уприличено због актуелне ситуације и спровођења мера превенције препоручених од Министарства здравља. О евентуалној организацији свечаности током трајања поставке, или приликом затварања изложбе биће објављено на време.

Поставку чини 25 пастела насталих 1989. године, приликом одржавања изложбе Зорана Стошића Врањског у Културном центру Југославије у Паризу.

Зоран Стошић Врањски је рођен у Врању 1936. г. Сликарске студије завршио је у Београду на Вишој педагошкој школи – сликарски одсек (у класи проф. Анте Абрамовића). Прву самосталну изложбу имао је 1955. г. у Врању. Излагао је самостално више од 130 пута а колективних наступа има преко 600. Више пута је награђиван за свој уметнички рад. Присутан је скоро 65 година на домаћој и међународној ликовној сцени. Излагао је у свим важнијим галеријама у земљи. Легати Зорана Стошића Врањског постоје у Народном музеју у Врању и Градском музеју у Сомбору. Последња монографија посвећена његовом уметничком стваралаштву, под називом „У пространству слике“, чији је аутор ликовни критичар Сава Степанов, представљена је 2018. године.