ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ДЕЧЈИ НАУЧНИ КЛУБ! ДАНАС ЈАВНА ПРОМОЦИЈА ПРОГРАМА, У СУБОТУ ПРВА РАДИОНИЦА
ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ДЕЧЈИ НАУЧНИ КЛУБ! ДАНАС ЈАВНА ПРОМОЦИЈА ПРОГРАМА, У СУБОТУ ПРВА РАДИОНИЦА
  • Категорија:Друштво

У суботу, 14. септембра, четврту годину за радом почиње са радом Дечји научни клуб (ДНК). За прву радионицу децу је могуће пријавити путем мејла planeta.prijave@gmail.com Пријава треба да садржи следеће податке: име и презиме детета, година рођења, контакт број родитеља/старатеља.

Данас, 12. септембра од 14 сати, на главној улици у Сомбору биће одржана јавна промоција програма Дечјег научног клуба (ДНК), током које ће бити приређен занимљив научно-едукативни програм за децу, који подразумева извођење експеримената из физике, хемије и биологије.

Поред суботње радионице, Дечји научни клуб имаће активности и у следећим терминима: 14. и 28. септембар у Педагошкој лабораторији Педагошког факултета Сомбору, 12. и 26. октобар и 09. новембар у просторијама Центра “Планета“ Венац Радомира Путника (улаз из улице XII Војвођанске ударне бригаде).

Све радионце се одржавају од 9 до 12 часова, а учешће је бесплатно.

Организатори позивају и заинтересоване младе, који желе да нам помогну у реализацији радионица, да пошаљу своју пријаву са подацима (име и презиме, контакт телефон и мејл, опис ранијег волонтерског исксутва) на planeta.prijave@gmail.com најкасније до петка 13. септембра.

Дечји Научни Клуб (ДНК) је научна школица за децу која има за циљ квалитетно провођење слободног времена деце уз научно-едукативне саржаје који ће код њих развијати истраживачки дух и љубав према науци. Програм ДНК код деце ће подстицати размишљање, развијати креативност, самосталност, и омогућити социјализацију деце. ДНК је начин подстицања деце да учествују у ваннаставним активностима, он је простор где деца могу да испоље своје склоности ка бављењу науком и развијају, односно продубљују љубав према науци и истраживању. ДНК је замишљен као отворен простор, односно простор доступан за сву заинтересовану децу, њихове родитеље и наставнике.

Научну радионицу спроводе едукатори и волонтери Центра за развој образовања „Планета“ у склопу пројеката „Дечји научни клуб 4“ и „Планета без граница“ подржаних од стране Града Сомбора у оквиру Програма за децу 2019 и Покрајинског секретаријата за образовање АП Војводине.