ПОДРШКOM БЕЗГОТОВИНСКОГ ПЛАЋАЊА, ДО НОВОГ ИГРАЛИШТА У СОМБОРУ
ПОДРШКOM БЕЗГОТОВИНСКОГ ПЛАЋАЊА, ДО НОВОГ ИГРАЛИШТА У СОМБОРУ
  • Категорија:Друштво

Град Сомбор је заједно са 60 градова и општина са територије Републике Србије учесник такмичења „Шампиони безготовинског плаћања“ које организују Канцеларија за IT и еУправу и НАЛЕД, уз подршку компанија Visa и Mastercard. Победници ће бити изабрани према броју остварених плаћања картицом на шалтерима локалне самоуправе у односу на број становника, а такмичење се завршава 31. децембра 2019. године. Локална самоуправа која буде имала највећи број трансакција осваја награду-дечије игралиште у вредности 20.000 евра.

Учешћем у такмичењу Град Сомбор је за своје грађане обезбедио погодност – најниже трошкове провизије на плаћање јавних услуга – 45 динара на уплате до 4.500 динара, односно 1% за уплате веће вредности.

Подршку безготовинском плаћању су дали и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, чланови Градског већа, помоћници градоначелнице и начелница Градске управе, уплативши трећи квартал пореза на имовину.

Градска управа града Сомбора је на шалтерима Услужног центра путем ПОС терминала омогућила ефикасније и лакше плаћање административних такси и накнада, као и пореза на имовину, без попуњавања уплатнице. Плаћање се врши електронски и доступно је платним картицама (DinaCard, VISA, MasterCard) без обзира на банку издаваоца. Плаћање путем платних картица доприноси делотворности и економичности поступака, а грађанима штеди време и новац, јер не морају да одлазе у банке и поште и губе своје време чекајући у редовима.

Како бисмо повећали шансе за победу Града Сомбора, који се тренутно налази на четвртом месту, позивамо грађане да се активно укључе у такмичење тако што ће приликом плаћања јавних услуга на шалтерима Градске управе града Сомбора користити платне картице и тиме допринети да у Граду Сомбору буде обављен највећи број плаћања картицом, што би Сомбору донело једно ново дечије игралиште.