ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА И ГРАД СОМБОР У ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ ИНВЕСТИРАЛИ ДВА МИЛИОНА ЕВРА
ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА И ГРАД СОМБОР У ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ ИНВЕСТИРАЛИ ДВА МИЛИОНА ЕВРА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас Сомбор и обишао Индустријску зону у коју су заједнички инвестирали Покрајинска влада и Град Сомбор. Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић дочекала га је у новоизграђеном у Блоку 82, а затим су обишли саобраћајнице у сомборској Индустријској зони.

„Покрајинска влада и Град Сомбор инвестирали су више од два милиона евра за изградњу и инфраструктурно опремање Индустријске зоне у овом граду, и већ имамо заинтересоване и домаће и стране инвеститоре“, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас током радне посете Сомбору.

Изградња ове Индустријске зоне значи нова радна места и јачање локалног буџета, додао је председник Мировић.

Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине обезбедила је средства за реализацију пројеката на територији Града Сомбора у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, и локалног и регионалног економског развоја“, истакао је председник Мировић.

„Све пројекте које смо планирали преко Управе за капитална улагања Војводине смо реализовали или је реализација у току“, рекао је председник Мировић и додао да очекује почетак радова на изградњи локалног пута од Стапара до Сивца.

Заједнички припремамо пројекте и за наредну годину, а један од њих биће и изградња нове спортске хале и реконструкција Средње техничке школе која је смештена у згради изграђеној 1887. године, истакао је председник Мировић.

„Задовољство нам је што данас имамо прилику да председнику Покрајинске владе Игору Мировићу, али и његовим сарадницима можемо да покажемо резултате нашег заједничког рада, који се пре свега огледају у заједничким напорима и залагањима да Сомбор у Индустријској зони добије комплетно комунално опремљене и уређене локације које може да понуди инвеститорима за изградњу њихових индустријских погона, али свакако и Блока 82 као стамбеног и пословног дела града у коме је, захваљујући комуналном опремању, сада такође могуће изграђивати и радити у далеко бољим и лакшим условима“, рекла је градоначелница Душанка Голубовић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.