ПОСКУПЉУЈЕ ДАЉИНСКО ГРЕЈАЊЕ У СОМБОРУ!?
ПОСКУПЉУЈЕ ДАЉИНСКО ГРЕЈАЊЕ У СОМБОРУ!?

ЕНЕРГАНА У НОВУ СЕЗОНУ УЛАЗИ СА ВИШИМ ЦЕНАМА?!

Одељење за привреду, туризам и локални економски развој предложило је Градском већу да потврди сагласност на одлуку о образовању нових цена испоруке топлотне енергије које примењује ЈКП Енергана за грејну сезону 2019/2020. Према новом ценовнику који ће према овој одлуци почети да се примењује од 01. октобра 2019. године, у грејној сеезони регистрована потрошња по мерној јединици износиће 6,14 уместо досадашњих динара 5,66 динара по kWh, што је поскупљење од 8,64% по kWh.

Према истој одлуци, у новој грејној сезони за чак 10% скупљи ће бити и фиксни део трошкова, који корисници даљинског грејања „Енергани“ плаћају током читаве године. У одлуци стоји да ће такозвани фиксни трошкови бити 33,43 динара по квадратном метру грејне површине, без обрачунатог ПДВ-а, док је садашња цена 30,39 динара по квадрату.

На сајту „Енергане“ још увек нема новог ценовника и обавештења о поскупљењу, а комплетан предлог за давање сагласности на одлуку о образовању цена испоруке топлотне енергије можете погледати ОВДЕ.

Према доступним подацима, „Енергана“ испоручује топлотну енергију у 4.000 станова и има 130 привредних корисника.

Овај чланак има један коментар

Коментари су онемогућени.