ПОТПИСАН УГОВОР О ФИНАНСИРАЊУ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СОМБОРСКОГ ПОРОДИЛИШТА
ПОТПИСАН УГОВОР О ФИНАНСИРАЊУ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СОМБОРСКОГ ПОРОДИЛИШТА
  • Категорија:Друштво

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, в.д. директора Управе за имовину Аутономне покрајине Војводине Маја Стојилковић и в.д. директора Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Драган Растовић потписали су јуче Уговор о финансирању радова на реконструкцији објекта Опште болнице „Др Радивој Симоновић“. Потписивањем овог уговора Граду Сомбору је омогућено да финансира реконструкцију сомборског породилишта, у којем годишње свет угледа преко 1000 беба.

У оквиру реконстукције постојећи простор ће бити адапиран тако да се добије већи број соба са мање кревета, биће реновирани тоалети и друге просторије, како би се створили бољи услови за боравак породиља и трудница, али и за рад особља. У плану је и једна нова услуга, односно могућност да најближи чланови породице већ прве дане живота бебе проводе заједно са мајком у породилишту.

Град Сомбор је за реконструкцију издвојио износ од 10.000.000 динара, а преко конкурса Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику за исту намену одобрена су средства у износу од око 11.000.000 динара.