ПРЕДСТАВА „СУМЊИВО ЛИЦЕ“ СУТРА СЛАВИ ДВАДЕСЕТ ПРВИ РОЂЕНДАН
ПРЕДСТАВА „СУМЊИВО ЛИЦЕ“ СУТРА СЛАВИ ДВАДЕСЕТ ПРВИ РОЂЕНДАН
  • Категорија:Култура

Комедија Бранислава Нушића „Сумњиво лице“ у извођењу Народног позоришта Сомбор и режији Јагоша Марковића имала је своју премијеру 9. маја 1998. године, а и дан данас, након двадесет и једне године извођења, ужива велику популарност код публике. Представа је у Народном позоришту Сомбор имала 118 извођења и погледало је више од 25.000 гледалаца (рачунајући и три претпремијере које је представа имала пре премијерног извођења).

Представа је извођена широм Србије и учествовала је на више фестивала: 1998. Вршачка позоришна јесен; 1999. Стеријино Позорје, Нови Сад, 1999. Дани Комедије у Јагодини, 1999. Дани Зорана Радмиловића у Зајечару, 1999. Нушићеви дани у Смедереву, Сусрети професионалних позоришта у Новом Саду. Представа је играна и у иностранству. У Украјини, на фестивалу „Златни лав“ у Лвову, а гостовала је и у Словенији, у Љубљани и Цељу.

Награде које је ова представа освојила су слдеће:

  • На 1. фестивалу Вршачка позоришна јесен освојене су две глумачке награде: Саша Торлаковић за улогу Јеротија и Радоје Чупић за улогу Виће.
  • На IV фестивалу Дани Зорана Радмиловића награда „Зоранов брк“ припала је Саши Торлаковићу за улогу Јеротија.
  • На 49. фестивалу Професионалних позоришта Војводине у Новом Саду награда за глумачко остварење припала је Саши Торлаковићу за улогу Јеротија.
  • На 6. позоришном Маратону у Сомбору 1998. године „Сумњиво лице“ је проглашено за најбољу представу сезоне и глумачке награде припале су Саши Торлаковић за улогу Јеротија и Биљани Кескеновић за улогу Анђе.

Представа „Сумњиво лице“ ће стотину деветнаести пут у Народном позоришту Сомбор бити изведена на свој двадесет први рођендан, сутра, 9. маја 2019. године од 20 сати, на Великој сцени.