ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
ПРИЈЕМ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
  • Категорија:Друштво

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви у локалној самоуправи је и ове године организован пријем добровољних давалаца крви са територије града Сомбора. Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и др Далибор Форгић, члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите захвалили су се добровољним даваоцима крви на хуманости и апеловали на све грађане, којима то здравствено стање омогућава, да дају крв.

  • Велико је задовољство уприличити пријем за бар део оних који су током прошле године дали свој допринос и дали крв пре свега у хумане сврхе. Свој скромни допринос током претходних годину дана дали су и чланови градског већа које сам ја предводила и надам се да је то бар малим делом поправило резултат у бази крви, коју смо из Сомбора упутили ка Новом Саду јер су се у том смислу прописи променили. Због тога смо у великој мери били и забринути да ли ће то утицати на вољу грађана да дају крв и да ли ће то утицати на снабдевање крви пре свега наших суграђана али како чујем то све добро функционише и у том смислу нема неких већих проблема. Оно што бих можда овом приликом истакла иако није директно везано за давалаштво крви већ за ову акцију која се односи на број донора који је Република Србија до сада препознала и то је свакако активност коју и на овај начин треба промовисати и треба размишљати макар за почетак у правцу да и сами постанемо донори органа, истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Др Далибор Форгић члан градског већа града Сомбора задужен за здравство и социјалну заштиту се захвалио испред локалне самоуправе и у своје лично име свима који су се одлучили на овај хумани чин истакавши да сви они који дају крв, су велики хуманисти који дајући крв другима дају и део себе.

Градоначелница је угостила и представнике ГО Црвеног крста Сомбор који од септембра прошле године, од измене закона о трансфузији крви носе велику одговорност приликом прикупљања ове за све нас најзначајније течности, која живот значи. Свим добровољним даваоцима крви Светски дан добровољних давалаца крви честитали су и др Милан Зобеница почасни председник ГО Црвеног крста Сомбор, Др Марија Гутовић председник комисије за добровољно давалаштво крви у Војводини и др Дејан Милинковић помоћник директора за медицинска питања, опште болнице „Др Радивој Симоновић“