ПРСКАЊЕ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА ТЕК У СЕПТЕМБРУ
ПРСКАЊЕ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА ТЕК У СЕПТЕМБРУ

Из Градске управе града Сомбора су данас најавили да ће предузеће „ОРИС“ доо Сомбор, у сарадњи са „Циклонизација“ Ад Нови Сад у периоду од 31.08.2020. године до 15.09.2020. године извршити третман сузбијања одраслих комараца са земље на територији града Сомбора и свих припадајућих насеља.

Сузбијање одраслих комараца са земље ће се вршити УЛВ техником на територији насеља препаратом на бази активне материје делтаметрин. Препарат је штетан за пчеле, па пчелари треба да зашите или изместе своје кошнице.

Мапе са локацијама на којима се врши третман могу се пронаћи на интернет страници предузећа „ОРИС“ доо Сомбор, где се могу пратити најаве и прецизни термини радова. Телефон за додатне информације је 025/515-50-55.

Како је објављено, третман ће се вршити у предвечерњим часовима од 17 до 23 часа, у данима када метеоролошки услови буду повољни.

Судећи према временској прогнози, Сомборци ће на прскање комараца морати још поприлично да сачекају, јер метеоролози баш за почетак наредне седмице најављују захлађење са кишом пљусковима и грмљавином, што никако нису повољни услови за третирање комараца.