РАДИСАВЉЕВИЋ НА ТРОНУ ЕНИГМАТСКЕ ЕЛИТЕ! СОМБОРЦИ НАЈБОЉА ЕКИПА
РАДИСАВЉЕВИЋ НА ТРОНУ ЕНИГМАТСКЕ ЕЛИТЕ! СОМБОРЦИ НАЈБОЉА ЕКИПА
  • Категорија:Друштво

Традиционални, деветнаести по реду “Сусрети енигмата Србије” одржани су од 13. до 15. септембра у Врањачкој Бањи. И ови сусрети су протекли у занимљивим такмичењима и лепом дружењу више од 50 љубитеља енигматике и квизова из Србије и региона. Сусрете је отворио Сомборац, Жељко Димовић – председник Енигматског савеза Србије.

Апсолутни енигматски шампион Србије је Зоран Радисављевић. Овај Новосађанин је победио у сва три такмичарска „окршаја“ наше загонетачке елите. Најуспешнија екипа ове традиционалне манифестације је сомборско Енигматско друштво “Др Ђорђе Натошевић”, чији је Зоран члан.

Сусрети енигмата су већ годинама место „суочавања“ стваралаца најбољих укрштеница, анаграма, осмосмерки, ребуса, скандинавки и осталих загонетака. Осим што размењују искуства и промовишу најновија достигнућа и публикације, они се ту такмиче у три дисциплине (састављање загонетака, састављање анаграма и решавање загонетака), за које логично важе много строжи критеријуми, него за енигматику која се објављује у медијима.

Српске енигмате су се традиционално дружиле и са становницима и гостима града домаћина Сусрета, па је одржан и паб-квиз у кафеу „Qуеен“, где је међу осам пријављених екипа била најбоља она с именом „Птице станарице“ из Београда.