„РАВАНГРАДСКЕ АЈКУЛЕ“ ПОБЕДНИЦИ ОТВОРЕНОГ ПРВЕНСТВА СОМБОРА У БАСКЕТУ
mde
„РАВАНГРАДСКЕ АЈКУЛЕ“ ПОБЕДНИЦИ ОТВОРЕНОГ ПРВЕНСТВА СОМБОРА У БАСКЕТУ
  • Категорија:Спорт

У организацији Спортског савеза града Сомбора, а уз подршку Града Сомбора, Спортског центра „Соко“ и Кошаркашког клуба „Џокер“ из Сомбора, одржано је Отворено првенство града у Баскету „Сомбор 2019“.

Победник овогодишњег турнира у сениорској категорији је екипа „Раванградске ајкуле“ (Немања Павков, Милан Кусонић, Михајло Лончар и Игор Арнаут), која је у финалу победила екипу „Далматински подрум“ (Драган и Дејан Илић, Алекса Чабрило, Страхиња Прибић и Душан Пујин), резултатом 21:10.

Треће место освојила је екипа „СТР Петровић“ (Марко Рајић, Немања Прибић, Зоран Крстановић и Александар Острогонац) која је укупно постигла више поена од екипе „Пивница тата Брада“ из Новог Сада.

За најбољег играча турнира проглашен је Игор Арнаут из екипе „Раванградске ајкуле“, а победник у шутирању тројки је Лазар Гагић.

У кадетској конкуренцији победила је екипа „Тортино“ (Алекса Шупица, Марко Тривунчић, Никола Грујић и Филип Предојевић), а за најбољег играча међу кадетима проглашен је Алекса Шупица.

У пионирској конкуренцији златом се окитила екипа „АК Маратон“ (Слободан Брцански, Вук Радојчић, Марко Јонаш и Милош Максимовић), док су другопласирани били „Уљези“
(Михајло Олујић, Андреј Баловић, Алекса Павић и Никола Егић). Најбољи играч међу пионирима је Вук Радојчић.

Три првопласиране екипе у свакој категорији освојиле су пехаре и медаље, најуспешнији играчи и тројкаш добили су пехар (статуа), а поред ових признања, екипама су припале и мајице, поклон фондације „Никола Јокић и пријатељи“.

Сениорима су уз пехаре, медаље, мајице припале и новчане награде и то: 90.000 за прво место и 10.000 динара за друго место. Награде и признања уручио је Дарко Косановић, директор СЦ „Соко“ Сомбор.