РЕКОРДАН БРОЈ УЧЕСНИЦА И ТРИЈУМФ СОМБОРСКИХ ТРКАЧИЦА, ОБЕЛЕЖИЛИ ШЕСТО ИЗДАЊЕ ТРКЕ „ДАМЕ ТРЧЕ“
РЕКОРДАН БРОЈ УЧЕСНИЦА И ТРИЈУМФ СОМБОРСКИХ ТРКАЧИЦА, ОБЕЛЕЖИЛИ ШЕСТО ИЗДАЊЕ ТРКЕ „ДАМЕ ТРЧЕ“
  • Категорија:Спорт

Јуче је у Сомбору одржано шесто издање трке „Даме трче!“ и „Трке за срећније детињство“. Сунчано поподне привукло је рекордан број учесница женске трке, а трасу од пет километара на шеталишту поред Великог Бачког канала истрчало је 120 припадница лепшег пола, што је нови рекорд по броју учесница ове манифестације.

Тријумф у овогодишњој трци и прва три места припала су чланицама Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ Сомбор. Убедљиву победу забележила је најбржа сомборска дугопругашица Тијана Кабић, која је пет километара истрчала за 19 минута и 31 секунду, док је два минута након ње у циљ утрчала Зорица Кулић, а треће место је припало Бојани Марић. Четврто место освојила је Мариана Чегар Лукић из АК „Апатин“, пето Бранислава Степанов из АК „Бечеј“, а шесто чланица Арк „Сомаратон’“ Рената Штајнер.

Својим учешћем у трци, подршку свим дамама дале су и Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора, Антонија Нађ Косановић, чланица градског већа за спорт и омладину, Весна Шашић, директорца културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, као и друге даме из јавног живота Сомбора.

Неспосредно пред старт главне трке, под покровитељством Црвеног Крста Сомбор, стартовала је „Трка за срећније детињство“, а чак 88 најмлађих учесника успешно је претрчало 500 метара. Победнице код девојчица биле су Милица Шарчански, Лана Зујић и Аида Кахримановић, а код дечака најбржи су били Александар Микаћ, Филип Ћурчић и Константин Луковић.

Овогодишње издање трке „Даме трче“ организовао је Атлетско рекреативни клуб „Сомаратон“ Сомбор у сарадњи са Црвеним Крстом Сомбор и Друштвом за борбу против рака Сомбор. Подршку манифестацији пружили су „Ардент центар“ Сомбор, „Сагал“ Сомбор, „Бонатти“, Галерија „Милан Коњовић“ као и „Авон“ који се по први пут придружио манифестацији.

Све учеснике манифестације поздравили су Дамир Марковић испред организатора Арк „Сомаратон“ Сомбор, Антонија Нађ Косановић, чланица градског већа за спорт и омладину, др Ђерђи Шарић председница Друштва за борбу против рака Сомбор као и Горан Чегар испред Атлетског Савеза Србије.