ШАМПИОНСКИ НАСТУП „СОМАРАТОНАЦА“ У КАЊИЖИ
ШАМПИОНСКИ НАСТУП „СОМАРАТОНАЦА“ У КАЊИЖИ
  • Категорија:Спорт

У суботу, 10. августа одржано је 38. издање тркачког и пливачког фестивала у Кањижи, а ове године се окупило више стотина такмичара који су пливали и трчали трасе од 10 и 21 километар. Атлетско рекративни клуб „Сомаратон“ је са тридесет учесника који су успешно завршили једну од две трке био најбројнији клуб, а три члана сомборског клуба су и трчали и пливали.

Милош Кесић је победник такмичења у комбинацији пливања на 3 километра и трчања на 10 километара, док је Милан Ковачић испливао друго место у својој старосној категорији, а комбинацију пливања и трчања успешно је завршио и Борис Мајсторовић.

У трци на 10 километара најбржи члан „Сомаратона“ био је Јосип Мајор који је заузео шесто место у генералном пласману и прво у својој старосној категорији, док је Ђорђе Муњас у истој категорији заузео треће место. Зорица Кулић је освојила четврто место у женској конкуренцији и прво у својој старосној категорији. Прво место у старосној категорији истрчали су Светислав Звеканов и Мирјана Дошен, док су Снежана Радовић и Даница Грујић Фирањ освојиле друго место у категорији.

Десет километара успешно су истрчали и Мирослав Лишчевић, Илија Звеканов, Срђан Бузаџић, Богдан Николић, Ђорђе Рацков и Тамара Рњак.

Најбржи сомаратонац у полумаратонској трци на 21 километар био је Дамир Марковић, који је заузео седмо место у генералном пласману и убедљиво прво место у својој старосној категорији, док је Тијана Кабић истрчала треће место у женској категорији. На победничка постоља у старосним категоријама на полумаратону су се попели и Арпад Шаркези, Бојана Марић, Биљана Везмар и Маја Бодрожић. Трку дужине 21 километар истрчали су и Зоран Николић, Жељко Граовац, Ђорђе Ћурић, Тијана Одобашић и Дејан Николић, којем је ово био први истрчани полумаратон.