СЕРГЕЈ ЋЕТКОВИЋ У СОМБОРУ ПЕВАО ЗА ЗДРАВЉЕ СВИХ ЖЕНА
СЕРГЕЈ ЋЕТКОВИЋ У СОМБОРУ ПЕВАО ЗА ЗДРАВЉЕ СВИХ ЖЕНА
  • Категорија:Друштво

У сусрет Међународном месецу борбе против рака дојке, компанија „Авон“ поклонила је грађанима Сомбора концерт Сергеја Ћетковића који је, заједно са бројном публиком на Тргу Светог Тројства, певао за здравље свих жена.

Осим највећих хитова овог популарног поп певача, Сомборци су имали прилику да у опуштеној атмосфери, у друштву драгих особа чују важну поруку „рак дојке, најчешће малигно обољење код жена, излечив је у преко 90% случајева уколико се открије на време“.

  • Велико ми је задовољство што смо имали прилику да на овај начин подсетимо све жене да брину о себи. Такође ми је драго и што смо учествовали у овој охрабрујућој причи, захваљујући компанији Авон, која се заиста потрудила да обоји Сомбор у розе и пошаље јасну поруку женама да нема разлога за страх и да у овој борби нису саме. Редовно се прегледајте и живите здраво и срећно, рекао је Сергеј Ћетковић након концерта.

Међу гостима концерта биле су и жене које су се успешно избориле са раком дојке, а које данас својом причом указују на значај редовног обављања прегледа и пружају преко потребну искуствену подршку женама оболелим од ове тешке болести.

  • Сваког дана треба да бринемо о свомздрављу, да ослушкујемо тело када нас боли, да истражимо све промене и пронађемо узроке. Једино тако ћемо утврдити шта седогађа у нашем организму. Овакве акције, каошто је Авон Акција за борбу против рака дојке, скрећу пажњу свакоме да брине о себи, да иде на редовне прегледе. За такве циљеве се у нашем Друштву за борбу против рака боримо већ пола века и са истом енергијом настављамо даље. Оснаживање је важно, са посебним освртом на оно најважније – наше здравље, поручила је др Ђерђи Шарић, онколог и председница Друштва за борбу против рака Сомбор.

Концертом „Сомбор је розе“ компанија Авон обележила је и 15 година од покретања Акције за борбу против рака дојке у Србији. Да то буде баш у Сомбору, омогућиле су Авон Даме из продајне зоне овог региона, остваривши највећи допринос фонду Акције за борбу против рака дојке куповином производа са розе врпцом. Тиме су помогле и следећу Авон донацију за програме и организације које се баве овом темом.

Авон акција за борбу против рака дојке у Србији покренута је 2004. и од тада до данас, Авон Србија је прикупила и донирала више од пола милиона долара (500.000$) да обезбеди најсавременију опрему за рану дијагностику као и да подржи програме који подижу свест и пружају неопходну обуку женама у борби против ове болести. Авон средства прикупља продајом посебних производа са ружичастом врпцом, чији је сав приход намењен подршци програма за борбу против рака дојке.