СЕС СОМБОР: МИНИСТАРСТВА НАДЛЕЖНА ЗА „ПРОТЕИНКУ“ И СОЛИДАРНУ ПОМОЋ ЗАПОСЛЕНИМА У ГРАДСКОЈ УПРАВИ
СЕС СОМБОР: МИНИСТАРСТВА НАДЛЕЖНА ЗА „ПРОТЕИНКУ“ И СОЛИДАРНУ ПОМОЋ ЗАПОСЛЕНИМА У ГРАДСКОЈ УПРАВИ
  • Категорија:Друштво

На 14. седници Социјално-економског савета града Сомбора која је одржана јуче, поред чланова савета присуствовали су и представници синдиката Ветеринарске установе „Протеинка“ Лазар Чонић и Нинослав Фараго који су испред запослених желели да сазнају више детаља о информацијама око затварања и премештања ове ветеринарске установе и решавања њиховог будућег статуса. На ова питања одговоре ће ипак морати да добију од надлежног министарства и Владе Републике Србије, с обзиром да је Република оснивач В.У. “Протеинка“, а град ће помоћи у оквиру својих могућности.

Подсетимо, градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић је за телевизију „Среће“ изјавила да град Сомбор у сарадњи са Министарством пољопривреде гаси погон „Протеинке“.

На тему Солидарне помоћи запосленима у Градској управи, чланови Савета су заузели јединствен став да у оквиру својих могућности како Савет, тако и представници репрезентативног синдиката контактирају Министарство финансија и Министарство за локалну самоуправу, како би добили мишљење о могућностима за исплату ове накнаде, јер на основу Закона о буџету Републике Србије за 2019. годину, исплата ове помоћи није дозвољена.

На 14. седници Социјално-економског савета града Сомбора, која је одржана дана 03.10.2019. године, присуствовали су: члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић, Зоран Пурић испред ССС Сомбор, Душан Ћурувија испред ССС Сомбор, Томислав Бошњак испред Послодаваца Војводине, Златко Штрангар испред Послодаваца Војводине и Синиша Стричевић испред УГС Независност.