СКУПШТИНА ГРАДА УСВОЈИЛА ЗАВРШНИ РАЧУН БУЏЕТА ЗА 2018. ГОДИНУ
СКУПШТИНА ГРАДА УСВОЈИЛА ЗАВРШНИ РАЧУН БУЏЕТА ЗА 2018. ГОДИНУ

Јучерашња, 34. Седница Скупштине града Сомбора почела је одавањем поште недавно преминулом председнику скупштине града Сомбора примаријусу др Зорану Парчетићу.

Седницом је председавао заменик председника скупштине града Сомбора Миодраг Секулић а већина опозиције и овога пута није присуствовала заседању скупштине, што је био и повод да се одборницима али и јавности обрати председник одборничке групе СНС Зоран Рус, који је и овога пута позвао чланове опозиције да се уразуме и узму активно учешће у решавању питања од важности за грађане и град Сомбор. По његовим речима скупштина је место где се врши дијалог, где се легитимно размењују идеје и захтеви и место где се на крају крајева мења власт, а не место само за узимање одборничког паушала.

Одборници су на 34. Седници скупштине града Сомбора размотрили и одлучили о 25 тачака дневног реда од којих су 10 избори и именовања.

Усвојен је предлог решења о престанку мандата недавно преминулог председника скупштине и на упражњено место именована је са листе Александар Вучић „Србија побеђује“, Милица Симендић чланица СНС.

За главног урбанисту града Сомбора једногласно је поново изабран досадашњи урбаниста архитекта Милан Стојков, док је за директорку Народног позоришта Сомбор након окончања конкурса а одлуком одборника потврђено именовање Бојане Ковачевић.

Због истека мандата, Горан Нонковић разрешен је дужности директора и именован за в.д. директора ЈКП „Простор“ Сомбор.

Одборници града Сомбора су на 34 заседању скупштине града Сомбора једногласно усвојили Предлог Одлуке o завршном рачуну буџета града Сомбора за 2018. годину са консолидованим извештајем о трошењу средстава буџетских корисника. Према овој одлуци укупно остварени приходи 2018. години износе 2.988.826.411,00 динара. Укупни приходи су остварени на нивоу од 92,03% и у односу на 2017. годину и номинално су виши за око 17%. Укупни расходи у 2018. години извршени су у износу од 2.908.013.954,00 динара и у односу на планиране расходе извршени су на нивоу од 84,81%.

Одборници су усвојили предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта града Сомбора за 2019. годину. Такође је усвојен предлог за формирање комисије која ће спровести овај план.

Одборници су размотрили и усвојили и више имовинско правних предмета као и других предмета из делокруга свог рада.