СОМАРАТОНЦИ БРОЈНИ И УСПЕШНИ НА АПАТИНСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ
СОМАРАТОНЦИ БРОЈНИ И УСПЕШНИ НА АПАТИНСКОМ ПОЛУМАРАТОНУ
  • Категорија:Спорт

У недељу, 20.10.2019. године у Апатину је одржан 24. Дунавски полумаратон који је овог пута окупио 800 тркача из десетак држава региона, што је нови рекорд ове трке по броју учесника. Победници овогодишње трке на 21 километар су Милош Дајевић из Београда и Тунде Сабо из Мађарске.

Атлетско рекреативни клуб „Сомаратон“ из Сомбора и ове године је био један од два најмасовнија клуба на трци, а чак 50 сомаратонаца је успешно истрчало трку на 10 километара, односно полумаратонску дистанцу од 21 километар. Најбржи сомаратонац на полумаратонској дистанци био је Лазар Ришар, а након њега у циљ су ушли ветерани сомборског трчања, Ђука Чељуска и Јакша Зековић који су заузели и друго и треће место у својим старосним категоријама. Прво место у својим категоријама истрчали су Весна Бјелан и Арпад Шаркези, док су трећа места у старосним категоријама припала Кристини Циркл, Зорици Кулић као и Бојани Марић уз њен нови лични рекорд. Полумаратон у Апатини су истрчали и Срђан Бузаџић, Роберт Лалић, Богдан Николић, Младен Ардалић, Жељко Граовац, Дарио Ђанић, Милица Стојшић, Дејан Николић, Јелена Перенчевић, Маја Бодрожић, Биљана Везмар, Бошко Јерковић, Срђан Сајловић, Весна Црњански, Мирослав Лишчевић, Ђорђе Ћурић, Љубица Војновић, Тијани Одобашић, Зоран Николић, Анита Маринић, Борис Мајсторовић, Ђорђе Вучковић и Бранка Витковић.

Трасу од 10 километара у Апатину истрчали су Балинт Фридрих, Лазар Јефтић, Драган Касап, Ђорђе Рацков, Ото Беке, Владимир Кесегић, Даница Галић, Даница Грујић Фирањ, Мина Бошњак, Радмила Милашиновић, Кристина Гудељ, Љерка Вукмировић, Ена Хорват и Тамара Рњак.

Вицешампионке у категорији женских штафета биле су чланице сомаратона Рената Штајнер и Јелена Станимировић, док је мешовита штафета у саставу Даниел Шокац и Сандра Менз истрчала четврто место.