СОМАРАТОНЦИ ТРЧАЛИ НА ПАЛИЋУ, У БЕОГРАДУ И БАРАЊИ
СОМАРАТОНЦИ ТРЧАЛИ НА ПАЛИЋУ, У БЕОГРАДУ И БАРАЊИ
  • Категорија:Спорт

Чланови Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ тркачки викенд су започели у суботу на трећем „Винском маратону“ на Палићу, манифестацији која у карневалском духу спаја трчање, вино, музику, гастрономију и многобројне забавне садржаје. Трчале су се дужине од 21 и 10 километара, а трке су од Сомбораца истрчали: Сања Милошевић, Кристина Гудељ, Ивана Шокац, Мина Бошњак, Ивана Баста, Снежана Радовић, Јосип Мајор, Зоран Николић, Милан Ковачић, Александар и Дамир Марковић, Даниел Шокац и Мирослав Лишчевић.

У организацији Београдског маратона, на Ади Циганлији у суботу је организованa још једна Женска трка. Ради се о елитној атлетској трци око језера у дужини од 7.7 километара, која је посвећена искључиво припадницама лепшег пола. У трци је тријумфовала Теодора Симовић из Новог Пазара са временом 25:58, а чланица АРК „Сомаратон“, Тијана Кабић је са временом 30:43 заузела седмо месту у конкуренцији 700 учесница.

Тркачки викенд настављен је у недељу у Републици Хрватској и то у Копачком риту, на четвртом Барањском полумаратону. Поред главне трке од 21.1 километар трчала се и деоница од 5 километара појединачно и у штафети од три члана, а „Сомаратон“ је имао представнике у све три трке. На полумаратону Арпад Шаркези је био први у својој старосној категорији, а прво место је заузела и женска штафетна екипа у саставу Рената Штајнер, Љубица Војновић и Јелена Станимировић. Трку на 5 километара успешно је истрчала Снежана Радовић, која је дан раније на Палићу трчала на 10 километара.