СОМАРАТОНЦИ ТРЧАЛИ У ЉУБЉАНИ И У ПОДГОРИЦИ
СОМАРАТОНЦИ ТРЧАЛИ У ЉУБЉАНИ И У ПОДГОРИЦИ
  • Категорија:Спорт

У недељу, 27. октобра, одржан је 24. Љубљански маратон, највећа и најквалитетнија трка у овом делу Европе са више од 15.000 учесника, међу којима је било и двадесетак представника Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ Сомбор.

Маратонску трку по улицама главног града Словеније од сомбораца је истрчао Ђорђе Вучковић, док је свој први маратон за 4 сата и 23 минита истрчала Кристина Гудељ, а друштво јој је правио тренер Арк „Сомаратон“ Мирко Ердељи. Најбржа сомаратонка у полумаратонској трци била је Милица Стојшић са новим личним рекордом, а након ње у циљу су пар секунди касније ушле Сандра Менз и Даница Галић, поправивши лични рекорд за више од осам минута. Наташа Сич је своју прву полумаратонску трку истрчала за 2 сата и 8 секунди у пратњи супруга Атиле. Сомбор је добио још два полумаратонца, Мину Бошњак и Карла Цурновића.

На трци од 10 километара први наступ забележила је Вања Матијевић, а ову дистанцу најбрже је истрчала истрчала Силвија Секереш. Запажене наступе имале су Душанка Кесегић, Ирина Перишкић Цурновић, Милица Полић и Марина Вијук.

Полумаратонску дистанцу од 21.1 километар овог викенда је истрчао и Балинт Фридрих са временом у циљу 1:34:48, на 26. Подгоричком полумаратону.