СОМБОР БИО ДОМАЋИН ФЕСТИВАЛА НАЦИОНАЛНИХ КУХИЊА РЕГИОНА
СОМБОР БИО ДОМАЋИН ФЕСТИВАЛА НАЦИОНАЛНИХ КУХИЊА РЕГИОНА
  • Категорија:Друштво

Средња економска школа је у четвртак, 9. маја 2019. године организовала 13. „Фестивал националних кухиња региона“.

Посетиоци су имали прилику да се упознају и да окусе јела која су карактеристична за регион Србије, Мађарске, Хрватске, буњевачка и русинска јела. Поред ових кухиња, представљена су и јела из Португала, која су наставници угоститељског профила Средње Економске школе имали прилику да науче кроз пројекат „Знање и искуство као махинациони фактор“.

Испред града Сомбора фестивалу је присуствовао градски већник за област културе и образовања Немања Сарач. Директорица Средње економске школе Наталија Катанић доделила је захвалнице школама, угоститељским објектима и компанијама са којима сарађују и који учествују на Фестивалу, а захвалнице су додељене и ученицима који су учествовали на хуманитарној акцији обарања Гинисовог рекорда у печењу палачинки у Врбасу. Част да отвори овогодишњи, 13. „Фестивал националних кухиња региона“ припала је бившем директору Средње економске школе Сомбор Драгомиру Миљићу.

Фестивал националних кухиња региона први пут је одржан 2007. године, а настао је из пројекта прекограничне сарадње Србија-Мађарска, са циљем да се очувају традиционална јела овог поднебља и да се она прилагоде савременим трендовима.