СОМБОР ДОМАЋИН 15. ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ УРБАНИЗМА
СОМБОР ДОМАЋИН 15. ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ УРБАНИЗМА
  • Категорија:Друштво

Удружење урбаниста Србије и Републички геодетски завод у Сомбору организују међународни научно-стручни скуп, „15. Летњу школу урбанизма“, која је почела јуче, 30. маја и траје до 01. јуна 2019. године. Покровитељи манифестације су Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Сомбор.

Свечано отварање уприличено је јуче у Великој сали Градске куће, а присуствовали су градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, председник Удружења урбаниста Србије др Александар Јевтић, директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић, главни урбаниста Града Сомбора Милан Стојков и извршни директор Сектора за просторно планирање у ЈКП „Простор“ Сомбор Слободан Стеванчев.

Главни урбаниста Града Сомбора Милан Стојков се захвалио сарадницима и рекао да се много ради на томе да се у локалној самоуправи урбанистичко планирање дигне на највиши ниво и да ове године предстоји рад на генералном урбанистичком плану за Град Сомбор.

Летњу школу урбанизма званично је отворила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

  • Велико ми је задовољство што данас видим оволико инжењера и припадника урбанистичке струке управо у нашем граду, који је, као што је познато, град културе, град образовања, песника, сликара, писаца, али наша жеља је да буде и град инжењера, информатичара, математичара и других природних наука, због тога ми је изузетно задовољство да се 15. Летња школа урбанизма одржи управо у нашем граду. Сваки дан у свом послу се сусрећем са круцијалним питањима на која само урбанисти могу да дају квалитетне одговоре, а то је како заштитити културно добро, како очувати своју традицију и своју архитектуру, али како пружити и одговарајућу квалитетну развојну шансу за своју локалну заједницу, рекла је градоначелница Голубовић и пожелела свим учесницима успешан и конструктиван рад.

Теме о којима ће се дискутовати на 15. Летњој школи урбанизма су: урбанистичко планирање у новом Закону, анализа примене новог Закона о поступку уписа у катастар непокретности, национална инфраструктура геопросторних података.