СОМБОР ПРЕДСТАВЉЕН НА САЈМУ ИНВЕСТИЦИЈА У МИНХЕНУ
СОМБОР ПРЕДСТАВЉЕН НА САЈМУ ИНВЕСТИЦИЈА У МИНХЕНУ
  • Категорија:Друштво

У Минхену, СР Немачка, је у периоду од 7. до 9. октобра одржан сајам „Експо Реал“ – сајам некретнина и инвестиција. Овај сајам се одржава сваке године и у осам изложбених хала Минхенског сајма окупља представнике компанија из области грађевинарства, инвестиционе фондове, као и представнике градова и региона, махом из СР Немачке, али и из остатка Европе.

Ове године, град Сомбор је посредством Уговора са Покрајинским секретаријатом за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу представио своје инвестиционе потенцијале у области „гринфилд“-а, хотелских капацитета и ревитализације напуштених фабричких постројења. Наиме, Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је 2017. године покренуо иницијативу да се осам војвођанских градова, заједно са Развојном агенцијом Војводине, представе на најмање четири међународна сајма током једне године. Тај уговор је обновљен крајем 2018. године и ово је други сајам на коме је град Сомбор наступио као суизлагач.

Представници града на сајму су били Росана Крстић, начелница Одељења за комуналне делатности, имовинско правне и стамбене послове, и Бранислав Сворцан, саветник у Одељењу за привреду, Одсеку за ЛЕР и подршку улагањима. Поред града Сомбора, своје потенцијале су представили градови Зрењанин, Нови Сад, Панчево, Суботица, Кикинда и општина Пећинци.