СОМБОРСКА БОЛНИЦА ИЗ НЕМАЧКЕ ДОНАЦИЈЕ ДОБИЈА ОПРЕМУ ВРЕДНУ 700.000 ЕВРА
СОМБОРСКА БОЛНИЦА ИЗ НЕМАЧКЕ ДОНАЦИЈЕ ДОБИЈА ОПРЕМУ ВРЕДНУ 700.000 ЕВРА
  • Категорија:Друштво

Немачка донација 700.000 евра болници у Сомбору!

Ратковачко Удружење Немаца у срадњи са Градском болницом из немачког града Kалсруеа донираће Општој бoлници „Радивој Симоновић“ медицинску опрему вредну око 700.000 евра. Опрема треба да стигне у септембру, већ је спакована у два камиона, а састоји се из различитих медицинских апарата, од ултразвучних, за зрачење, опреме за потребе хирургије, преко 20 транспортних монитора и друге опреме.

  • За ову донацију је заслужан Хериберт Рех, пореклом из Раткова, села у оџачкој општини, који је председник њиховог удружења у Kалсруеу, иначе бивши министар унутрашњих послова Покрајине Баден Виртенберг. Део опреме ће бити допремљен и у Дом здравља у Оџацима, каже Борис Машић из Немачког удружења „Адам Беренц“ у Апатину, које тесно сарађује са Ратковачким удружењем.

Машић још додаје да ће све трошкове сносити Удружење Ратковчана, од превоза до царине, што ће званично ићи преко Немачког Црвеног крста.

Ово није прва донација Ратковачког удружења, али јесте највећа. Они су до сада у више наврата донирали оџачку општину, од ватргасног возила до комбија.

  • Ово је начин да покажемо захвалност свим Оџачанима, посебно Србима староседеоцима, њиховим потомцима, са којима смо имали и одржали блиске односе деценијама, без обзира на вихоре несрећног рата, изјављују у Ратковачком удружењу из Kалсруеа.

Kако сазнајемо у сомборској болници, ова опрема је итекако вредна и неопходна овој установи. Посебно када су у питању транспортни монитори, са којима се оскудева. (Радио Дунав)