СОМБОРСКИ КЛУБОВИ ОДЛИЧНИ НА КАРАТЕ ТУРНИРУ У НОВОМ САДУ
КК "Сомборац"
СОМБОРСКИ КЛУБОВИ ОДЛИЧНИ НА КАРАТЕ ТУРНИРУ У НОВОМ САДУ
  • Категорија:Спорт

Најмлађа такмичарска група карате клуба „Сомборац“ учествовала је протеклог викенда на 16. интернационалном карате турниру „Куп пријатељства 2019“, који је одржан у Новом Саду. Турнир је окупио око 400 такмичара из 32 клуба из Босне и Херцеговине и Србије. Чланови „Сомборца“ освојили су укупно 17 медаља и то: 8 златних, 6 сребрних и 3 бронзане.

Златне медаље у појединачном ката надметању освојили су: Борис Сењавин, Лана Кризманић, Милана Бакић, као и Ђорђе Христов и Кристина Косановић, који су освојили по две златне медаље. У екипној конкуренцији златну медаљу освојио је и пионирски мешовити ката тим у саставу: Никола Чавић, Кристина Косановић и Ђорђе Христов. Сребрне медаље освојили су: Тара Јурић, Аљоша Милисављевић, Антонина Чаушевић, Вељко Галовић, Никола Чавић и Урош Боца. Бронзана одличја освојили су: Јана Мијатовић и Кристина Коловић, као и ката тим пионирки у саставу: Јана Мијатовић, Тара Јурић и Лана Кризманић.

Са 17 освојених медаља такмичари карате клуба „Сомборац“ су понели титулу најуспешнијег клуба у ката надметању и освојили победнички пехар. Дебитантски наступ на овом такмичењу имали су најмлађи такмичари овог клуба, Михаило Глигоревић, Милица Галовић, Аљоша и Александар Стојаков.

Карате клуб „Раванград“ из Сомбора је такође учествовао на овом турниру и у генералном пласману рачунајући борбе и кате заузео је треће место и пехар.

БОРБЕ:

1.Вукашин Вуковић јуниор -68кг златна медаља
2.Александар Николић нада 2007. +52кг бронзана медаља
3.Ирина Сабљић пионирка -37кг бронза

КАТЕ:
Златне медедаље: Балаж Фица, Леа Рица, Михаела Рица, Тамара Вучковић и Кристијан Ковачевић

Сребрне медаље: Марко Хорватовић, Анђела Новаковић, Ева Чапо, Андреј Блануша

Бронзане медаље: Корнелиа Крушковић, Милана Наранчић, Ања Локнар, Лара Орбан, Анђела Галић

Кате екипно – злато мушке наде у саставу: Балаж Фица, Марко Хорватовић и Андреј Блануша
Женске наде – сребро у саставу: Анђела Новаковић ,Ева Чапо и Корнелиа Крусковић
Екипно пионирке – бронза у саставу: Ања Локнар, Ирина Сабљић и Анђела Галић

КК „Раванград“