СОМБОРСКИ ПРЕДШКОЛЦИ УЧЕСТВОВАЛИ НА „КОЛОНИЈИ ДЕЧЈЕГ ПРИЈАТЕЉСТВА“
СОМБОРСКИ ПРЕДШКОЛЦИ УЧЕСТВОВАЛИ НА „КОЛОНИЈИ ДЕЧЈЕГ ПРИЈАТЕЉСТВА“
  • Категорија:Друштво

Традиционална манифестација „Колонија дечјег пријатељства“ , окупила је и ове године децу, васпитаче и директоре предшколских установа из Шапца, Вуковара, Цетиња, Штипа, Бања Луке, Бијељине и Сомбора. Организатор и домаћин овогодишње манифестације је била ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина. Предшколску установу „Вера Гуцуња“ Сомбор су представљала деца припремне предшколске групе из вртића „Ђанић“ у пратњи васпитача Снежане Божиновић и Љиљане Радиновић, као и директорке Александре Перовић.

Током седмодневне посете која је реализована од 9 до 15. јуна 2019., деца су се дружила са својим вршњацима, упознавала различитост културе, традиције, лепоте и културне знаментости града домаћина.

Васпитачи су размењивали своја искуства и сазнања из области предшколства, али и створили нове контакте, нова пријатељства и обогатили своја искуства једним новим, тек створеним у лепом граду Бијељини.

Директори предшколских установа, као представници својих градова имали су низ посета званичним институцијама, а једна од њих је био и пријем код градоначелника Бијељине, Миће Мићића. Са челницима града Бијељине разговарало се о појединостима са Колоније и о значају и вредностима раног учења код деце. Градоначелник Бијељине је поздравио традиционалну манифестацију, и истакao да деца, васпитачи, и директори вртића, који су у посети бијељинском вртићу, размењују искуства, а од свега је најбитније да стварају нова пријатељства.

Деца су се у Сомбор вратила богатија за једно лепо дружење и спремна су да своја искуства од септембра понесу у школске клупе. Више фотографија можете погледати ОВДЕ.