СОМБОРУ НЕДОСТАЈЕ ЈАВНИ ТОАЛЕТ!
СОМБОРУ НЕДОСТАЈЕ ЈАВНИ ТОАЛЕТ!

Сомбор је град без јавног тоалета, а онај постављен у градском парку код „Жупаније“ никада није прорадио. Једини који ради и то само док траје пијаца је пијачни тоалет, коме прокишњава кров.

Сомборска пијаца пуна је продаваца, а бити сатима на пијаци значи да ће вам затребати и тоалет. Нужник на сомборској пијаци постоји и ради, закупци који одржавају тоалет и наплаћују улаз се труде да буде и чист, али је у таквом стању да му много тога недостаје.

  • Када пада киша унутра је влага, прокишњава. Имамо утисак да вода пролази поред струјних водова, што може бити опасно. По мени прво би требало средити кров, али из „Простора“ никакве реакције није било. Није лако радити у оваквим условима, каже Алена Раич, продавачица на сомборској пијаци.

Да је тоалету на сомборској пијаци потребна озбиљна обнова слажу се и у Јавном комуналном предузећу „Простор“ . Кажу да је за реконструкцију издвојено 2,5 милиона динара и до краја године тоалет на пијаци изгледаће сасвим другачије.

  • До краја године биће реконструисан тоалет на пијаци. Комплетно. Да ли у постојећим габаритима или ће бити и нешто већи још не знамо. Тачно је да кров прокишњава, да су инсталације старе, да су стари санитарни елементи. Све то биће замењено“, каже Дејан Станисављевић, извршни директор ЈКП „Простор“ Сомбор.

У Сомбору није само проблем пијачни тоалет, већ и то што правог јавног тоалета у граду нема. Онај који је пре десетак година постављен у градском парку никада није ни почео да ради, а сада је у таквом стању да му је неопходна потпуна реконструкција.

  • Једно од решења је да очекујемо понуду предузећа које је поставило овај тоалет да видимо колико би коштала поправка, а када га оспособимо, он ће бити дат јавном комуналном предузећу „Простор“ на управљање, каже Мирослав Ковачић, већник Градског већа за комуналну делатност.

Старији Сомборци памте да су у граду некада била три јавна тоалета. Сада осим оног пијачног, који ради само док је отворена пијаца јавног тоалета нема. Сомборцима и што је још горе туристима, остаје да се сналазе. Обећање је да ће већ крајем године прича бити другачија. (РТВ)

Видео прилог можете погледати ОВДЕ.