СУТРА ПОЧИЊЕ СОМБОРСКИ КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ
СУТРА ПОЧИЊЕ СОМБОРСКИ КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ
  • Категорија:Култура

Сомборски књижевни фестивал биће одржан, 11. и 12. септембра 2020. године, у дворишту Дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, уз поштовање препоручених мера заштите и обавезно држање физичке дистанце свих присутних.

Свечано отварање фестивала је заказано за сутра у 18 часова након чега ће уследити програм разговор и читање у којем ће учествовати Радмила Лазић, Гојко Божовић, Ђорђе Деспић, а о ауторима ће говорити Бранислав Живановић.

У суботу, 12. септембар од 18 часова ће бити уприличена додела награде на Конкурсу за другу књигу аутора млађих од 35 година. Овогодишњи лауреат је Даница М. Савић. Пола сата касније ће почети програм разговор и читање а учествују Мирјана Ђурђевић, Јовица Аћин, Горан Скробоња. О ауторима ће говори Драган Бабић, а разговоре води Тамара Бабић.

Сомборски књижевни фестивал покренут је 2016. године и одвија се у организацији Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ и уз подршку Скупштине општине Сомбор, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Културног центра „Лаза Костић“ и компаније Синагога.

Фестивал је замишљен као дводневна манифестација током које ће се сомборској публици представити савремени токови домаће књижевности, домети писане речи, њен однос према свету, стварности, друштву и окружењу. Намера Фестивала је представљање актуелне књижевне продукције те су гости релевантна имена из домена поезије, прозе, издаваштва и критике – Мирјана Ђурђевић, Јовица Аћин, Горан Скробоња, Радмила Лазић, Гојко Божовић и Ђорђе Деспић – препозната од стране читалаца, критике и жирија најзначајнијих књижевних награда у земљи и иностранству.

Сомборски књижевни фестивал биће одржан у дворишту Дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, уз поштовање препоручених мера заштите и обавезно држање физичке дистанце свих присутних.

У складу са мером забране окупљања број посетилаца ће бити ограничен на 30 и након што се попуне сва места капија ће бити затворена. Ношење заштитних маски је обавезно за све посетиоце.