ТИЈАНА КАБИЋ БРОНЗАНА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У МАРАТОНУ!
ТИЈАНА КАБИЋ БРОНЗАНА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У МАРАТОНУ!
  • Категорија:Спорт

У организацији Атлетског савеза Србије одржан је први „Serbia marathon“, а поред маратонске трке на 42 километра, одржана је и полумаратонска трка на 21 километар као и трка на 5 километара. У три трке учешће је узело две хиљаде такмичара, који су трчали по веома неповољном времену уз веома јаку кошаву која је онемогћила постизање најбољих времена.

Маратонска трка је уједно била и Државно односно Балканско првенство у најтежој атлетској дисциплини, а чланица Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ Сомбор Тијана Кабић је освојила треће место на првенству Републике Србије у маратону. Тијана је стазу дугу 42 километра истрчала за 3 сата и 16 минута и тако крунисала ову успешну сезону у којој је освојила бронзане медаље у маратону, односно полумаратону, коју је истрчала у Сомбору.

Учесник државног првенства у маратону био је и Дамир Марковић који се пласирао на једанаесто место у овој конкуренцији. Маратонску дистанцу су истрчали и Зоран Николић, Владимир Булајић, Ненад Глушац и Мирослав Лишчевић који је имао свој деби на траси од 42 километра.

Најбржи сомаратонац на полумаратонској дистанци од 21 километра био је Јосип Мајор, са одличним временом од 1 сата и 20 минута што је било довољно за 14 место у конкуренцији хиљаду тркача. Полумаратон су истрчали и Милош Кесић, Дејан Николић, Милан Ковачић, Владимир Кесегић, Зоран Боца, Ђорђе Ћурић, Атила Сич, Александар Марковић, Марина Брбаклић Тепавац, Наташа Раић Сич, Биљана Везмар и Маја Бодрожић.