ТРЕТМАНИ СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА КРАЈЕМ ЈУЛА И ПОЧЕТКОМ АВГУСТА
ТРЕТМАНИ СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА КРАЈЕМ ЈУЛА И ПОЧЕТКОМ АВГУСТА

Градска управа града Сомбора је данас објавила да ће у периоду од 22.07.2020. године до 05.08.2020. године предузеће „Орис“ доо Сомбор и „Циклонизација“ АД спровести третман сузбијања одраслих комараца из ваздуха на подручју приобалне зоне Дунава и насељених места Бездан, Колут, Бачки Брег и Бачки Моноштор. Третман ће се спроводити препаратом на бази активне материје ламбда-цихалотрин. Препарат је токсичан за пчеле па пчелари треба да затворе или уклоне кошнице најмање пет километара од наведених места третирања. Дејство препарата траје три дана.

Из Градске управе напомињу да ће се у поменутом периоду извршити и третман сузбијања одраслих комараца са земље у истим насељеним местима УЛВ техником, препаратом на бази активне материје делтаметрин. Наведени препарат је такође штетан за пчеле и неопходно је изместити или обезбедити кошнице.

Мапе са локацијама на којима се врши третман налазе се на Фејсбук и интернет страници предузећа „Орис“ доо Сомбор, где се могу пратити најаве и прецизни термини радова. Телефон за сва додатна питања је: 025/ 515 50 55.

Подсећамо, прошле недеље је објављено да је Сомбор међу шест градова у којима је регистрована појава комараца заражених вирусом Западног Нила.