ТРИ СОМБОРСКЕ ШКОЛЕ НАГРАЂЕНЕ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ,,ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ“
ТРИ СОМБОРСКЕ ШКОЛЕ НАГРАЂЕНЕ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ,,ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ“
  • Категорија:Друштво

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са потпредседником Михаљем Њилашом, уручио је данас награде најуспешнијим васпитно-образовним институцијама у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини” за 2018/2019. годину.

Реч је о програму Покрајинске владе, који се реализује десет година, с циљем да се у вртићима, школама и локалним заједницама широм Војводине подигне свест и лична одговорност за своју околину од најмлађих дана.

Потпредседник Милићевић је нагласио да импресивне бројке говоре о томе шта је све постигнуто кроз ову акцију у протеклој деценији.

„Стотине школа и образовних институција широм Војводине учествовало је годинама уназад у овој акцији, а у овој јубиларној години постигнути су и најбољи резултати“, казао је Милићевић. Он је навео податак да се за учешће у програму пријавило 128 школа и предшколских установа из Војводине, а награђено је 60 чији су малишани, ученици и наставници-ментори били најуспешнији.

Директорица ЈП „Војводинашуме“ Марта Такач је у Сремским Карловцима у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за 2018/2019. годину, заједно са представницима Владе Војводине и осталим партнерским институцијама овог програма, уручила награде најбољим школама и предшколским установама.

Од стране ЈП „Војводинашуме“, награђено је 100 ученика Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Сомбора као и 50 малишана предшколске установе „Дечија радост“ из Панчева посетом СРП „Горње Подунавље“ и СРП „Делиблатска пешчара“.

Поред Основне школе „Доситеј Обрадовић“, из Сомбора је награђена и Средња пољопривредно-прехрамбена школа Сомбор као и ШОСО „Вук Караџић“, Сомбор.

Комплетан списак награђених у оквиру овогодишњег програма можете погледати ОВДЕ.

У овој, 10. јубиларној години, због значаја који има у изграђивању еколошке културе, програм је додатно ојачан. Овогодишњи фонд за награде повећан је на 4,2 милиона динара, а програму, који реализују пет покрајинских секретаријата са партнерима из цивилног сектора – Покретом горана и Рикен фондом за рециклажу лименки, придружили су се и јавна предузећа „Војводинашуме“, Национални парк Фрушка гора, Град Нови Сад и Град Београд, као и велике компаније као што су НИС и Беочинска фабрика цемента „Лафарж“.

„ВОЈВОДИНАШУМЕ“ ОБЕЛЕЖИЛЕ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

ЈП „Војводинашуме“ је и ове године обележио међународни дан заштите животне средине, традиционално са најмлађима и спровођењем различитих едукативних програма на неколико локација.

Шумско газдинство „Сомбор“ је у сарадњи са градом Сомбором организовао едукативне радионице за преко 650 деце сомборских основних школа. Нека деца су већ имала прилике да посете и упознају СРП „Горње Подунавље“ а остали ће околину свог града упознати посетама које ће се реализовати до краја школске године.

Подсетићемо, светски дан заштите животне средине који се обележава 5. јуна, у више од сто земаља света, установљен је још 1972. године од стране Уједињених Нација са намером да се скрене пажња на горућа питања заштите животне средине и потребу њиховог континуираног решавања.