У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ ПРЕМИНУЛА ДВА ПАЦИЈЕНТА! НА РЕСПИРАТОРУ ТРЕНУТНО ДВЕ ОСОБЕ
У СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ ПРЕМИНУЛА ДВА ПАЦИЈЕНТА! НА РЕСПИРАТОРУ ТРЕНУТНО ДВЕ ОСОБЕ
  • Категорија:Друштво

У респираторној амбуланти Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор 24.07.2020. године прегледано је укупно 36 пацијенaта са температуром и респираторним симптомима, 21 пацијент је тестиран на Корона вирус, а код шест пацијената потврђено je присуство КОВИД-19.

Од позитивних пацијента два су примљена на болничко лечење, а четири су послата кући у самоизолацију.

У петак, 24. јула један пацијент је са тешком клиничком сликом из сомборске болнице премештен у Клинички центар Војводине.

„Упркос свим примењеним мерама кардиопулмоналне реанимације преминуо је пацијент мушког пола (1962) у Ковид одељењу Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор. Нажалост, преминули пацијент је друга жртва Корона вируса од почетка епидемије“, стоји у саопштењу које је јуче објавила сомборска болница.

На Ковид одељењу ове установе два PCR позитивна пацијента су на механичкој вентилацији. У петак су два позитивнa пацијента отпуштена у кућну самоизолацију.

Општа болница „Др Радивој Симоновић“ Сомбор је саопштила да се на болничком лечењу на Одељењу за инфективне болести ове установе 24.07.2020. године налазило 18 пацијената код којих је потврђен Корона вирус.