У СОМБОРСКУ БОЛНИЦУ СТИГЛА ДОНАЦИЈА ИЗ НЕМАЧКЕ
У СОМБОРСКУ БОЛНИЦУ СТИГЛА ДОНАЦИЈА ИЗ НЕМАЧКЕ
  • Категорија:Друштво

Најављена донација Удружења Подунавских Немаца Раткова из Лангенбрукена у Немачкој, у понедељак, 23.09.2019. године је стигла у Општу болницу „Др Радивој Симоновић“ Сомбор. Ову акцију иницирао је и водио бивши министар Унутрашњих послова Баден Вуертенберга, господин Херберт Рех.

  • Наши родитељи и наши преци су живели у месту Раткову и много ме радује што можемо да поклонимо сомборској болници медицинску опрему која би требала да унапреди даљи рад ове болнице, рекао је приликом примопредаје опреме, председник Завичајног удружења Ратковчана, господин Рех.

Директор Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, др Драган Растовић се захвалио гостима на донацији и изразио наду да ће се ова сарадња наставити и у будућности.

  • Од опреме је стигло 29 пацијент-монитора у исправном стању, који ће сигурно бити употребљени на одељењима интензивне неге, коронарне јединице интерног одељења и одељења за пријем ургентних стања. Ти апарати ће наћи своје место: имамо и неке сонде ултразвучних апарата које ће такође имати своју примену, као и хладни извори светла за хирургију, рекао је др Растовић.

Трошкове транспорта опреме преузео је Црвени крст немачког града Карлсруе, а царинске и остале обавезе фирма „Сименс“.

Како кажу чланови Завичајног удружења Ратковчана у Немачкој, у клиници Карлсруе, у припреми су велики медицински апарати за донацију, који морају проћи контролну проверу стања и исправности, а уколико би законске и администативне процедуре у Србије то дозволиле, ова опрема би могла бити део наредне хуманитарне помоћи сомборској болници.

Овај чланак има један коментар

  1. Stevan

    Lepo, još kad bi dobili MR

Коментари су онемогућени.