У СОМБОРУ ЋЕ СЕ ГРАДИТИ ПОГОН ЗА ПРОИЗВОДЊУ ПАНЕЛНИХ ВЕШТАЧКИХ СТЕНА
У СОМБОРУ ЋЕ СЕ ГРАДИТИ ПОГОН ЗА ПРОИЗВОДЊУ ПАНЕЛНИХ ВЕШТАЧКИХ СТЕНА

Сомборска фирма ГРП центар, која се бави производњом плоча, листова, цеви и профила од пластике, шири своје пословање изградњом нове хале за производњу панелних вештачких стена.

Ова намера обзнањена је путем Урбанистичког пројекта разраде локације за доградњу производног погона у сомборској Индустријској зони Југ, који је огласио Град Сомбор.

Компанија у индустријској зони већ има две производне хале у којима се раде елементи од полиестера (цеви и шахтови), а сада, како је наведено у пројектној документацији, планира повећање производних капацитета градњу нове хале за производњу панелних вештачких стена за планинаре и вежбе у затвореном простору.

Стене ће се радити од панел плоча са полиестерском завршном обрадом и уградњом челичних котви, на ЦНЦ машинама и ручном дорадом. Нова хала, кој ће се градити у једној фази, биће приземни објекат, на површини од 750 м2.

„У приземљу хале је поред производног простора пројектован и део за раднике, као и котларница на чврсто гориво“, наведено је у пројекту.

Нова хала добиће и 11 паркинг места, у оквиру комплекса планиране су и нове интерне саобраћајнице, а зеленe површине на читавој парцели биће повећане за 535 м2. Планирано је и ограђивање простора производног комплекса, транспарентном оградом.

Од инсталација у објекту су предвиђене инсталације водовода и канализације, мрежа централног грејања, електроенергетске инсталације и телефон. У документацији се наводи и да је при пројектовању нове хале потребно планирати мере енергетске ефикасности, које, између осталог, подразумевају и соларне панеле за кров и фасаде хале.

Урбанистички пројекат, који је израдила фирма Урбан планнинг из Апатина, биће на јавној презентацији у згради Градке управе Сомбора од 14. до 21. агвуста. (eKapija)